Post Reply 

Thread Rating:
  • 1 Votes - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
calcularea costului la produsele din sere
05-31-2009, 11:50 PM (This post was last modified: 05-31-2009 11:53 PM by Alex.)
calcularea costului la produsele din sere
Spuneti-mi va rog daca am calculat corect, pentru ca eu am obtinut niste sume putin peste normal. Costul efectiv la produsele din sere l-am calculate astfel: valoarea totala a consumurilor am impartit-o la numarul total de metri patrati ai serei, apoi am inmultit cu numarul de metri patrati ocupati de fiecare planta. Suma obtinuta am impartit-o la total – kg de produse pentru fiecare planta, obtinind astfel costul efectiv.
Va rog, daca puteti, sa ma ajutati si cu niste surse de informatie de pe internet, in privinta calcularii costului la produsele din sere.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
06-10-2009, 11:04 PM
RE: calcularea costului la produsele din sere
(05-31-2009 11:50 PM)Alex Wrote:  Spuneti-mi va rog daca am calculat corect, pentru ca eu am obtinut niste sume putin peste normal. Costul efectiv la produsele din sere l-am calculate astfel: valoarea totala a consumurilor am impartit-o la numarul total de metri patrati ai serei, apoi am inmultit cu numarul de metri patrati ocupati de fiecare planta. Suma obtinuta am impartit-o la total – kg de produse pentru fiecare planta, obtinind astfel costul efectiv.
Va rog, daca puteti, sa ma ajutati si cu niste surse de informatie de pe internet, in privinta calcularii costului la produsele din sere.

Salut, pe internet nu cred ca poti gasi ceva de genu asta …din cite stiu eu la inceput, din suma totala de consumuri se scade valoarea semintelor. Apoi, consumurile ramase se repartizeaza pe culturi proportional cu numarul de metri patrati /zi. In continuare consumurile fiecarei culture se adnuna cu valoarea semintelor respective iar suma obtinuta se imparte la cantitatea de productie recoltata si definitivata.
spor….
06-11-2009, 09:38 PM
Clar, pina la un moment…cum calculez numarul de metri patrati/zi si cum repartizez proportional pe culturi Confused

Multumesc ... Smile
06-14-2009, 06:24 PM
Din suma totala de consumuri scazi valoarea totala a semintelor.

Pentru a afla numarul de metri patrati-zi la, de exemplu cepa verde, se inmulteste perioada de vegetatie, de 60 zile, cu numarul de metri patrati ocupati de ceapa in sera, de exemplu 1000.

Calcul:
60x1000=60000 metri patrati-zi

In continuare total consumuri pentru cultivarea legumelor se imparte la total metri patrati-zi, obtinind astfel costul unui metru patrat-zi.

Consumurile ramase de dupa scaderea costului semnitelor se repartizeaza proportional cu numarul de metri parati-zile, inmultind coeficientul de mai sus cu numarul de metri parti-zi pentru fiecare leguma

Pentru a stabili suma totala de consumuri pentru fiecare cultura la suma precedenta se aduna si costul semintelor.

succese..
08-19-2009, 10:05 PM
(06-10-2009 11:04 PM)PetruNstas Wrote:  Salut, pe internet nu cred ca poti gasi ceva de genu asta …din cite stiu eu la inceput, din suma totala de consumuri se scade valoarea semintelor. Apoi, consumurile ramase se repartizeaza pe culturi proportional cu numarul de metri patrati /zi. In continuare consumurile fiecarei culture se adnuna cu valoarea semintelor respective iar suma obtinuta se imparte la cantitatea de productie recoltata si definitivata.
spor….

Dar de ce se scada costul semintelor???
08-20-2009, 02:30 PM
Pentru ca valoare semintelor difera la fiecare cultura, nu se vind toate la acelasi pret. Si ca sa aflam exact costul unei culturi vom scadea valoarea semintelor care variaza la fiecre planta.
Nu numai ele variaza, pot fi si alte consumuri specifice fiecari culturi, care vor avea aceeasi soarta ca si valoarea semintelor.
08-21-2009, 07:30 PM
(08-20-2009 02:30 PM)PetruNstas Wrote:  Pentru ca valoare semintelor difera la fiecare cultura, nu se vind toate la acelasi pret. Si ca sa aflam exact costul unei culturi vom scadea valoarea semintelor care variaza la fiecre planta.
Nu numai ele variaza, pot fi si alte consumuri specifice fiecari culturi, care vor avea aceeasi soarta ca si valoarea semintelor.

Asta am si avut in vedere, doar daca is diferite culturi intr-o sera at. ar trebui scoase practic toate consumurile si cheltuielile specifice culturii date... Nu-i mai simplu de a repartiza consumurile si cheltuielile pe culturi odata cu efectuarea lor???
08-22-2009, 09:04 PM
(08-21-2009 07:30 PM)dumitru Wrote:  Asta am si avut in vedere, doar daca is diferite culturi intr-o sera at. ar trebui scoase practic toate consumurile si cheltuielile specifice culturii date... Nu-i mai simplu de a repartiza consumurile si cheltuielile pe culturi odata cu efectuarea lor???
nu, in cazul in care sint mai multe culturi, pentru ca se repeta unele si aceleasi date de mai multe ori. e bine cum zici tu daca ai vreo trei culturi...
Post Reply 

Forum Jump:

Contact Us | Pagina contabililor din Moldova | Return to Top | Return to Content | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication