|
livrarile?
|
|
08-17-2009, 10:33 PM
|
|||
|
|||
|
livrarile?
Intreprindea desfasoara activitatea de realizare a programelor (jocuri) si consultanta in domeniul dat pe internet, activam in baza de contract (cu America) si nu eliberam facturi... venitul este din realizarea programelor - ni se transfera bani in cont... inspectoratul fiscal ne cere registrul livrarilor la inregistrarea intreprinderii ca platitor TVA... ce putem prezenta ca livrari??? care este procedura???
|
|||
|
08-19-2009, 12:26 PM
|
|||
|
|||
|
... "venitul este din realizarea programelor" ...
In baza la ce se transfera banii in cont? Ar trebui sa existe un contract, nu? (in care ar trebui sa fie specificate conditiile de predare-primire a serviciilor). Din cate stiu, serviciile se predau prin act de predare-primire a serviciilor semnat de catre ambele parti, ceea ce si are, in cazul nostru, functia de factura. In registrul livrarilor ar trebui sa fie actele de predare-primire a serviciilor. |
|||
|
08-19-2009, 09:50 PM
|
|||
|
|||
|
RE: livrarile?
"... In registrul livrarilor ar trebui sa fie actele de predare-primire a serviciilor..." Da ce nu poate elibera facturi de expeditie??? S-apoi actele de predare-primire se incheie intre doua persoane fie fizice fie juridice, iar daca serviciile si livrarile is efectuate pe internet, cum o sa inchei asemene acte???
Parerea mea e ca ar trebui in acel registru reflectate facturile de expeditie... |
|||
|
08-20-2009, 08:03 AM
|
|||
|
|||
|
atunci facturile de expeditie le trimiti prin posta?
or... le pastrezi (toate 3 exemplare)? Factura de expeditie o vei completa in limba romana? Ce va intelege americanu' din ea? Nu prea stiu ce argumente vei avea cand te va intreba fiscu' de facturile eliberate peste hotarele tarii... |
|||
|
08-20-2009, 11:21 AM
|
|||
|
|||
|
La livrarile internationale locul facturilor le iau invoice-urile. Eu presupun ca pe cei de la fisc ii intereseaza sa inregistrezi aceste livrari. Conform carora ei pot determina volumul total al vinzarilor in decurs de un an, baza pentru inregstrarea intreprinderii ca platitor de TVA. Oricum, in registru de livrari nu se inscriu actele de predarea-primire (asa cred eu).
In viziunea mea, livrarile pe internet apar ca livrari la persoane fizice, doar in cazul cind se face export, reflectezi in registrul de livrari Declaratia de export. |
|||
|
08-20-2009, 03:18 PM
|
|||
|
|||
|
Din cate stiu, la exportul de servicii nu se face Declaratie de export... nu ai treaba cu vama...
|
|||
|
08-20-2009, 04:54 PM
|
|||
|
|||
(08-17-2009 10:33 PM)nadyma Wrote: Intreprindea desfasoara activitatea de realizare a programelor (jocuri) si consultanta in domeniul dat pe internet, activam in baza de contract (cu America) si nu eliberam facturi... venitul este din realizarea programelor - ni se transfera bani in cont... inspectoratul fiscal ne cere registrul livrarilor la inregistrarea intreprinderii ca platitor TVA... ce putem prezenta ca livrari??? care este procedura??? si ai utilizat pina acum registru livrarilor ? cum tii evidenta contabila? folosesti sistemul contabil simplificat,in partida simpla, sau complet? |
|||
|
08-21-2009, 07:24 PM
|
|||
|
|||
| RE: livrarile? | |||
|
« Next Oldest | Next Newest »
|

Search